tisdag 16 februari 2010

SLAO på besök i Stöten i Sälen

Här om dagen hade vi besök av några representanter från SLAO, svenska liftanläggningars organisation, de som bland annat håller i utbildningen för oss Pistörer. Det var ett kärt återseende då jag fick se att det var tre av instruktörerna som jag hade på min utbildning, som var här för att hälsa på oss i Stöten. De var ute på en liten "turné" runt om på olika skidanläggningar, för att kolla säkerheten m.m i backarna och för att ta ett snack med oss Pistörer, bland annat om vad vi tyckte om utbildningen och om vi kände att vi hade nytta av den och dess innehåll.
Det var ruskigt nervöst att behöva ut och åka skidor med dem! Men det gick ju faktiskt riktigt bra :) Vi var inte med dem hela dagen, men några backar hann vi åka igenom tillsammans. Över lag tyckte de att Stöten hade ett enormt bra säkerhetstänk, vilket var roligt att höra! Sedan hade de en del småsaker att påpeka, men det hade vi ju räknat med. Trodde faktiskt det skulle vara mycket värre... Jag tyckte det var jättebra att de kom hit, de ser ju anläggningen med andra ögon än oss, och ser andra saker som kanske inte vi tänkt på. Det är lätt att man blir lite "hemmablind" och tar vissa saker för givet.

1 kommentar:

  1. Låter bra, det är viktigt med bra säkerhet i backarna, självklart sker det olyckor ändå men de blir definitivt färre. Tummen upp!

    SvaraRadera