torsdag 4 februari 2010

Dunderdump!

WIIIEE! Det har kommit galet mycket snö senaste dygnen. Hade nästan glömt bort att det kan snöa så mycket! Dessvärre har jag ju jobbat så det har inte blivit någon lössnöåkning än så länge för min del...

Idag har vi roat oss med att skotta fram Stöten igen :) man kunde knappt se anläggningen för all snö! Haha. Det är lite komiskt att en hel anläggning som livnär sig på snö, hamnar i lite smått kaos när det väl snöar ordentligt. Men det blir en jäkla fart på alla som jobbar, och det är ju bra de! Glada miner kommer det med, även om det ibland är slitigt att stå där och ösa bort snö.

Vissa av backarna fick i natt/imorse lov att pistas två gånger, och ändå så det mest ut som offpist överallt... Pistmaskinsförarna gjorde ett mastodontjobb och pistade till strax efter 9 imorse! Dom är så duktiga allihopa. Hoppas bara att gästerna har överseende med att det knappast går att få åka manchester (nypistat) när det snöar så himla mycket som det gjort här nu. Det är faktiskt väldigt tråkigt när man får klagomål på detta, när man själv vet hur mycket vi alla sliter för att få allt att fungera, och då syftar jag speciellt på maskinförarna.

Kan förresten göra an liten uppdatering av vilka backar som öppnat på sistone: Vi har öppnat Halkotrikkeln och Halkospåret (de som går från Långliften ut åt höger), även Trollet har öppnat. Den sistnämnda är en av mina favoritbackar! Trollet går från Lovägen (Avsigning 3 på trippelliften, gå av åt vänster) och kommer ner vid sidan av parken. Detta verkar vara en svårfunnen backe för er gäster, vilket gör att det oftast går att få åka lite nypistat där under i stort sett hela dagen! Så nu har ni fått ett litet insidertips av en som vet ;) Kanske var dumt av mig... hmm. Aja. I natt skulle maskinförarna försöka hinna med att pista Björnen och Björnspåret som går från toppen av 3-stolen, men jag lovar inget med tanke på den snömängd som kommit. Resten av backarna här i Stöten liknade mest puckelpist när vi åkte hem efter jobbet idag.. Det tar lite tid att få ordning på.

1 kommentar:

  1. Alltid lika tråkigt när gästerna inte uppskattar allt jobb som ligger bakom någonting. Bra att ni jobbar på och håller humöret uppe!

    SvaraRadera